WAT GEEFT JOU  WERKPLEZIER?
STEL JEZELF DRIE VRAGEN EN JE WEET HET!

 
In Sonja’s Switch Tips van de maand oktober gaf ik  8 Tips voor meer werkplezier. De komende maanden ga ik dieper op deze tips in. Ik hoop dat je op deze manier ontdekt hoe je meer werkplezier kunt krijgen. Pas ze toe en kijk wat er voor jou werkt. Heb je vragen? Aarzel niet om me te mailen. Deze maand tip 2: ‘Onderzoek je werkzaamheden’. Welke vind je leuk en krijg je energie van? Van welke taken kun je meer doen en van welke minder?

DOE JE EIGEN ‘ENERGIETEST’ OVER WERKPLEZIER

 1. BEWUSTWORDING;
  Gedurende een hele werkweek, sta je op 5-6 willekeurige momenten van een dag even stil bij wat je doet. Stel bijv. op je telefoon de wekkers in om dit te doen. Maak in een schrift of notitieblok een lijstje. Links schrijf je je activiteit op en aan de rechterkant hoeveel energie je van deze activiteit (of van de persoon waar je mee in gesprek bent) krijgt of dat het je juist energie kost. Dit doe je bijv. met ++, +, ±, -, — .  Na een week kijk je wat je hebt opgeschreven en of je er patronen in kunt ontdekken: Je wordt je bewuster van ingesleten gewoontes en wat voor effect deze op je werkplezier hebben.
 2. ENERGIEGEVERS;
  Wanneer kreeg je veel energie? Wat was je aan het doen? Waar was je? Waaraan werkte je? Met wie (was je aan het werk)?  Wat wil je méér doen? Welke werkzaamheden kun je vaker gaan doen? Hoe maak je je werkleven leuker? Maak eenzelfde soort lijstje als in de vorige Switch Tips met ‘Ik kan’, ‘Ik ga’ en ‘Ik wil’. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil vaker een lunchwandeling maken’ en ‘Ik ga maximaal 3x per dag mijn mail checken.’ Kun je nog meer momenten van energie opzoeken, waardoor je werkplezier toeneemt?
 3. ENERGIEVRETERS;
  Hoe kun je jouw energievreters op het werk verminderen? Bekijk de lijstjes die je hebt gemaakt. Besteed je wel genoeg tijd aan de dingen die jou energie geven, of ben je voornamelijk bezig met het ‘moeten’? Probeer nu wat afstand te nemen en bedenk: Kan ik het een keer overslaan? Kan ik het een ander vragen? Kan ik om hulp vragen? Maak ook hiervoor drie lijstjes. Eentje met ‘Ik kan‘, daaronder eentje met ‘Ik ga’ en daaronder weer eentje met ‘Ik wil niet meer’ .
  Schrijf op wat in je opkomt, in welk lijstje dan ook. Het maakt niet uit als je bijvoorbeeld minder bij ‘Ik ga’ kunt bedenken – het gaat erom dat je bewust nadenkt over wat je concreet kunt doen om energie vretende werkzaamheden uit je leven te bannen, zodat je meer werkplezier krijgt.
  Op welke momenten van de dag heb je meer energie dan op andere momenten? Is het mogelijk om je dan anders in te delen?

Wandel mee op vrijdag 21 december.
Ontdek op welke werkzaamheden jij meer de focus kunt leggen,
zodat je werkplezier toeneemt en je energiek thuis komt. 

                            24 Mei 2019 Werkplezier 1 @ Loopbaanswitch

       4e Editie: Dag van het Werkplezier 

Noteer de datum en klik t.z.t. op hun website voor                                   meer informatie

SUPERLEUK BLOG

16 November jl. wandelde Margriet van Tweedehandswerk mee met de Mindfulness / Antistress wandeling. Ze heeft hier een heel leuk en informatief blog over geschreven.
Klik hier om het te lezen. 

LAST VAN STRESS?  Anti-stress wandelingen @ Loopbaanswitch
Ben je de balans  tussen werk en privé kwijt?
Is het lastig om zaken los te laten?
Klik hier voor de eindejaarsaanbieding!

IK WENS JE EEN WARME, ONTSPANNEN DECEMBERMAAND TOE 
&
VEEL WERKPLEZIER IN 2019!

DEEL DIT ARTIKEL OP SOCIAL MEDIA!