WAT IS WANDELCOACHING?

Nassima (31) wilde niet langer stil staan en nam contact met me op. Zeven jaar geleden heeft ze ook een loopbaantraject bij me gevolgd. Toen maakte ze de juiste keuze en werkte een flink aantal jaren in de financiële sector. Ze wil graag weer een afspraak met mij om een volgende stap in haar carrière te zetten.

Opties
En zo wandelen we een paar weken later door het bos. Nassima twijfelt tussen drie richtingen. Weer loonslaaf worden (haar gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen bij het woord loonslaaf), een eigen administratiebedrijf starten voor ZZP’ers evt. in combinatie met budgetcoach of een webwinkel starten.

Oefening 
Nadat we een oefening hebben gedaan om alle gedachten achter ons te laten, te ontspannen en heerlijk te lopen en te genieten van de natuur is dit een beeld dat Nassima haar gevoel weerspiegelt:

Loopbaanswitch wandelcoaching in de natuur voor meer rust, energie en inzicht.

   

‘Ik was ervan overtuigd dat ik na afloop nog steeds mijn twijfels zou hebben. De takken deden me beseffen dat er geen goed of fout is. Het leven is precies zoals het is en alles dient wel ergens voor. Ik besefte eigenlijk dat ik bang was om de verkeerde keuze te maken. Meteen daarna was er een blokkade in mijn hoofd weg!’

We vervolgen de wandeling langs het Oude Loo, Nassima verstapt zich als ze hardop fantaseert over hoe ze haar dag begint met de kleding die ze aantrekt. We lachen, is dit een voorteken voor thuiswerken, lekker met sloffen aan? Ze fantaseert verder en ze bekijkt de opties van alle kanten. Maar het is duidelijk, eigen baas worden en de administratie op orde krijgen van ouderen of ZZP’ers, die andere kwaliteiten hebben.

Wat is wandelcoaching 5 @ LoopbaanswitchWat is wandelcoaching 4 @ Loopbaanswitch

     

Keuze
Deze foto symboliseert de beslissing. ‘Focussen op smalle paadje met mijn gezin aan mijn zij en ik zal daar komen waar ik verder mijn passie kan uitbreiden. Een ‘vijver’ aan mogelijkheden om dat te gaan doen, waar mijn hart ligt.’

Tijdens onze volgende wandeling miezert het een beetje. Enthousiast laat Nassima me onder de paraplu het format voor een businessplan zien, wat haar nog meer focus geeft. Ook heeft ze een locatiescan van budgetcoaches gevonden. En het mooie is, daar zijn er niet zoveel van in Apeldoorn 🙂

Doelgroep
We zoomen in op de doelgroep, wie is Nassima haar ideale klant?
‘Voor het eerst besefte ik dat je door te wandelen, vooral in de natuur, beter kan brainstormen dan waar dan ook. De vragen ‘Waarom klanten voor mij zouden kiezen of wat missen ze als ze geen klant bij mij zouden worden?’ dwongen mij om meerdere antwoorden te geven. Zoveel antwoorden heb ik denk ik niet kunnen geven als we tegenover elkaar zaten in een kantoortje. Want dan zouden de stiltes op mijn zenuwen werken en ben ik geneigd om gauw te zeggen dat ik niks meer weet. Nu konden we gewoon rustig doorlopen en stilletjes nadenken over de mogelijke antwoorden.’

USP 
‘Het benoemen van mijn USP (Unique Selling Points), dus waarom klanten voor mij kiezen, maakt me zelfverzekerder en m’n zelfvertrouwen krijgt een boost bij het benoemen van iedere punt. Deze foto weerspiegelt dat gevoel’:

Eerst heb ik stress en vervolgens krijg ik ontspanning, energie en geloof in de toekomst door wandelcoaching

 

‘In mijn hoofd is er veel lawaai en voel ik me onzeker, maar dan kruip ik uit het bunkertje/grot en kom naar buiten: ik word overdonderd door de aangename stilte en buiten zie je hoe schitterend de waterval is. Terwijl het binnen je uitzicht beperkte. Kortom letterlijk kruipen uit mijn schulp en uitspreken waarom men voor mij gaat kiezen, doet mij weer in mezelf en in mijn toekomstplannen geloven.’

Administratie voor ouderen
Tijdens onze laatste wandeling weet Nassima het zeker. Ze zet haar financiële ervaring in voor ouderen, die hun eigen administratie niet meer kunnen doen. Die een veel goedkopere energierekening kunnen afsluiten maar niet weten hoe, die moeite hebben met hun belastingformulieren. Ze is laagdrempelig, kan bij de mensen thuis komen, ook buiten kantooruren.
Haar doelen zijn helder en ze weet wat ze wil; onbewust versnelt ze haar pas…

Wat is wandelcoaching 2 @ Loopbaanswitch


Wilt u weer zicht hebben op uw financiën? Blijven rekeningen zo lang mogelijk liggen? Twijfelt u of u ook goedkoper kan internetten of bellen? Mail naar: nassimaelghaouzi@gmail.com of
bel 06 14 292 141 voor meer informatie.

Mensen kunnen heel ongelukkig zijn, als je niet weet wat je wilt.
Ik gun iedereen om jou in gesprek te gaan en te ontdekken wat je echt wilt!’
Interesse?  Klik hier voor een gratis kennismakingswandeling om te ontdekken wat ik voor je kan betekenen.

Wil je meer ervaringen lezen? Klik hier

DEEL DIT ARTIKEL OP SOCIAL MEDIA!