LUNCHWANDELEN

In Sonja’s Switch Tips staat de afgelopen maanden je werkplezier centraal. In de maand oktober gaf ik  8 Tips voor meer werkplezier.  Maandelijks werk ik één van deze tips uit. Deze maand tip 5: Houd pauze en maak een wandeling ofwel Ga lunchwandelen. Door een break kom je ‘fris’ terug, maak je een wandeling dan kan het maar zo gebeuren, dat je een antwoord hebt op je vraag of probleem, waar je mee bezig was.

Iedere dag een half uur wandelen is goed voor alles. Lichamelijk heeft het allerlei positieve effecten. Het is fysiek heel gezond en je conditie gaat met sprongen vooruit. Daarnaast verlaagt het je bloeddruk en je cholesterolgehalte in het bloed. Ook verbetert het de conditie van je hart- en bloedvaten. En niet onbelangrijk in 20 minuten wandelen verlies je al snel 100 calorieën. Door te wandelen voel je je daarna minder gestrest en je werkplezier neemt toe. Bovendien is het heerlijk om er even tussenuit te gaan en een frisse neus te halen. Ga dus lunchwandelen! Naast meer werkplezier krijg je er ook meer energie door. Zie mijn Switch Tips van febr. 2018 over  wat wandelen in de natuur jou oplevert.

We brengen een groot deel van de dag zittend door. Op mijn dagen (do/vrij) voor Loopbaanswitch wandel ik veel maar op de andere dagen betrap ik mijzelf erop dat ik me geen tijd geef om pauze te houden en dat ik een boterham zittend achter mijn bureau weghap. Maar juist als ik wel even een rondje loop, alleen of met een collega, die ik achter zijn bureau weet weg te slepen, genieten we van de frisse lucht, de vogels in de struiken, een zonnestraal op ons hoofd. Wandelaars zijn opgewekter en hun geheugen functioneert beter. Bovendien krijg je de beste ideeën als je even ontspant, dus tijdens het lunchwandelen. Met een fris en helder hoofd en een opgeruimd gevoel, werk ik even later verder.

GA  LUNCHWANDELEN

Doorbreek je routine, doorbreek je standaardpatroon en ga lunchwandelen. Na elke lunch een korte wandeling. Alleen of met collega’s. Voor je het weet is je dagelijkse wandellunch een automatisme. Download een stappenteller op je telefoon, zodat je precies kan bijhouden hoe lang en hoe snel je wandelt en hoeveel calorieën je verbrandt. Doe een oproep via intranet aan je mede-collega’s en maak leuke foto’s van plekjes in de buurt of van de onderlinge gezelligheid om nog meer collega’s te triggeren. Wil je meer tips? Bekijk ze hier. Succes, geniet vooral en mail me hoe het gaat 🙂

Lunchwandelen @ Loopbaanswitch

LEUK! ALS JE DEZE SWITCH TIPS OP SOCIAL MEDIA DEELT!